Realizirana je još jedna faza projekta “Razvoj infrastrukture u Industrijsko-uslužnoj zoni “Neobarje”. Radi se o pripremnim i zemljanim radovima, te izradi kolovozne konstrukcije i odvodnjavanja na preostalom dijelu prometnice S1 etapa II u dužini 330 m. Ovim projektom prometnica S1 kompletirana je u cijeloj dužini.

Rezultat projekta je povećan stupanj izgrađenosti komunalne infrastrukture, što će značajno doprinositi poboljšanju uvjeta za poslovne aktivnosti postojećih investitora, jer će imati pristup na asfaltiranu unutarnju prometnicu S1 koja ima dva priključka na magistralnu cestu M16.4. Također će se povećati atraktivnost Zone za potencijalne ulagače.

Projekt je financiran sredstvima iz Proračuna Općine Novi Travnik i grant sredstvima u iznosu KM 150.000,00 koja je osiguralo Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta kroz program “Izgradnja poduzetničkih zona za 2023. godinu”. Ovim programom kontinuirano se usmjeravaju sredstva u razvoj poduzetničkih zona u Federaciji Bosne i Hercegovine, a Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, kroz odobravanje projektnih prijedloga s kojima Općina Novi Travnik aplicira, pruža potporu naporima koja se ulažu u razvoj poduzetništva u lokalnoj zajednici.

IMG 3669 Neobarje S1IMG 3679 Neobarje S1

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17