U sklopu edukativnog programa, Vijeće učenika Osnovne škole Novi Travnik imalo je priliku posjetiti Općinske službe i upoznati se s funkcioniranjem lokalne zajednice. Kroz ovu posjetu, omogućen je uvid iz prve ruke, kako se upravlja njihovom općinom i koji su ključni procesi u radu službi.

image00002 copy copy

Učenike je pozdravio načelnik Stjepan Dujo, koji je odgovarao na njihova brojna pitanja. Ona su se uglavnom odnosila na razvoj lokalne zajednice, poboljšanje uvjeta života i planove za budućnost. Načelnik Dujo je istaknuo važnost uključivanja mladih u procese odlučivanja i izrazio zadovoljstvo njihovim interesiranjem za rad općinskih struktura.

Koordinaciju posjeta vodila je Nela Levarda, koja je pohvalila učenike za njihov entuzijazam i aktivno sudjelovanje. Levarda je također naglasila kako su općinske službe uvijek otvorene za građane, a posebice za mlade, te ih ohrabrila da se i dalje angažiraju u pitanjima koja se tiču njihove zajednice.

Ova posjeta je bila odlična prilika za učenike da steknu dragocjena znanja i iskustva, te bolje razumiju kako mogu doprinijeti razvoju svoje lokalne sredine. Zahvalnost za ovu priliku uputili su i predstavnici OŠ Novi Travnik Biljana Nikolić i Toni Lovrinović koji su izrazili želju za ponovnim susretom.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17