Svečano su uručeni certifikati polaznicama Akademije ženskog poduzetništva, čiji je cilj povećanje znanja i vještina, koje će omogućiti kvalitetnije upravljanje biznisom u tekućim i budućim izazovima. Kluba za podršku poduzetništva žena, pokretač je Akademije. Ovu edukaciju pohađalo je 15 poduzetnica iz raznih sektora.

poduzetnice 1

Polaznice Akademije su izrazile veliko zadovoljstvo postignutim rezultatima i kvalitetom programa, ističući kako su nadmašena njihova očekivanja. "Zaista smo zadovoljne odabirom tema, predavačima s izuzetno bogatim iskustvom u biznisu i upravljanju, mnogim primjerima iz prakse, našim učešćem u diskusijama i rješavanju poslovnih slučajeva", izjavila je Gabriela Rijic, predsjednica Kluba za podršku poduzetništva žena Novi Travnik,

Predavač na Akademiji bilii su uglavnom poslovni savjetnici, menadžeri i specijalisti raznih struka sa bogatim iskustvom u domaćim i inostranim kompanijama. Obrađene su teme kao što su Soft Management, upravljanje likvidnošću i investicijama, upravljanje vremenom, digitalni marketing, poslovno pregovaranje i uvjeravanje, osobni brending i efikasna i uspješna prodaja. Ne planira se stati na ovome, već se razmišlja o kontinuiranoj edukaciji i unapređenju znanja žena poduzetnica na području Novog Travnika. U planu su dodatni programi, kao i proširenje broja polaznica uključivanjem manjih poduzeća i biznisa.

"Današnja svečana ceremonija uručivanja certifikata predstavlja korak naprijed ka osnaživanju poslovnih žena i njihovom aktivnijem uključivanju u poslovne tokove, što će sigurno doprinijeti jačanju ekonomije lokalne zajednice", dodao je Stjepan Dujo načelnik Općine Novi Travnik, koji je i uručio certifikate. 

Općina Novi Travnik pomogla je u realizaciji Akademije. 

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17