U zgradi Općine Novi Travnik održan je sastanak s ravnateljem IDDEEA-e, Almirom Badnjevićem, posvećen digitalnoj transformaciji. Tijekom sastanka, ključna tema bila je ukidanje zahtjeva za CIPS potvrde. Ova promjena predstavlja značajan korak ka modernizaciji javne uprave i povećanju efikasnosti pružanja usluga građanima.

photo 2024 05 29 15 02 37

Almir Badnjević, ravnatelj Agencije je naglasio kako lokalne zajednice imaju središnju ulogu u implementaciji novih digitalnih rješenja. Istaknuo je kako su Općini Novi Travnik na raspolaganju resursi Agencije s ciljem digitalizacije sustava. Načelnik Općine Novi Travnik, Stjepan Dujo, predstavio je smjer u kojem bi Općina trebala krenuti na ovom polju. Badnjević je podsjetio kako Općina Novi Travnik nema tehničkih prepreka i kako se s digitalnom transformacijom može započeti, naglašavajući kako to nije proces koji se odvija "preko noći".

U narednom razdoblju planirani su koraci kojima bi se pravnim i fizičkim licima trebali olakšati birokratski procesi, čime će se dodatno unaprijediti kvaliteta usluga pružanih građanim

photo 2024 05 29 15 02 37 2photo 2024 05 29 15 02 37 3

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17