Održan je radni sastanak s predstavnicima tvrtke "Urbis centar" iz Banja Luke, koja je zadužena za izradu regulacionog plana za područje "Centar". Nakon niza godina čekanja, konačno se pristupa rješavanju ovog pitanja koje je od ključne važnosti za razvoj užeg urbanog područja. Ovaj plan ima za cilj unaprijediti urbanističko planiranje, infrastrukturu i sveukupnu funkcionalnost centra grada, što će donijeti brojne benefite građanima i poslovnoj zajednici.

 slika svi

Predstavnici "Urbis centra" prezentirali su inicijalne nacrte i strategije, koji će voditi izradi plana. Uključeni su aspekti kao što su održivi razvoj, prometna rješenja, javne površine i zelene zone. Na sastanku su se razmatrali prijedlozi i prikupljale povratne informacije kako bi se osiguralo da krajnji plan zadovolji potrebe svih zainteresiranih strana i doprinese kvalitetnijem životu u centru grada. 

 slika urbis

 Ovaj korak predstavlja značajan pomak ka modernizaciji i prilagodbi urbanog centra potrebama 21. stoljeća, stvarajući osnovu za buduće projekte i investicije.

slika opcina

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17