U Centru za socijalni rad Novi Travnik predstavljen je priručnik "Zajednice koje brinu" povodom obilježavanja Dana općine. Priručnik se bavi planiranjem i provedbom socio-ekonomskog modela prevencije nasilja u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini. Ravnateljica Centra, Alma Lisica, istaknula je značaj priručnika i odličnu suradnju s Općinom i autorima. Predstavnica Općine, Nela Levarda, izrazila je zadovoljstvo postignutim. Feđa Mehmedović iz Instituta za populaciju i razvoj, koji je i svjetski prvak u prevenciji nasilja, naglasio je kako nasilje uzrokuje i fizičke i emocionalne probleme te kako je prioritet riješiti ga kao zdravstveni problem.

zajednice

Atomsko sklonište bilo epicentar događanja u večernjim satima. Najprije je otvorena izložba slovenskog umjetnika Dareta Trobeca - Ona & abstrAKTI. 

Izložba "Ona & abstrAKTI" donijela je apstraktne slike crta, mrlja, debelih i tankih namaza kista, a kako je istaknula profesorica likovne umjetnosti Brana Đurović-Puljić, Trobec je iskazao stanje svog duha i emocije. Na slikama se pojavljuje lirska apstrakcija, slobodni oblici nalik na organske, slobodne boje, slobodan način slikanja. 

Atomsko sklonište, legendarna rock grupa osnovana 1977. godine, održala je svoj prvi koncert u atomskom skloništu i to u Novom Travniku u sklopu programa Dani općine 2024. Frontmen grupe Bruno Langer izrazio je oduševljenje rekavši: "I da je bila Američka turneja, ja bih je otkazao zbog ovoga." Karte za ovaj dugo očekivani događaj rasprodane su u rekordnom roku, a ljubitelji "tvrđeg" zvuka uživali su u sat i pol vrhunske zabave.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17