20240601181040 1S3A5067

Više od 300 djece uživalo je u Znanstvenom danu  održanom u Novom Travniku. Podijeljeni u nekoliko grupa, mališani su kroz raznovrsne eksponate i aktivnosti naučili više o zakonima fizike, matematike i drugih prirodnih znanosti. Trg je bio ispunjen sjajnom energijom i entuzijazmom.

Marija, jedna od sudionica, podijelila je svoje dojmove: "Meni je sve bilo super! Neke stvari o gravitaciji nisam razumjela, ali sada su mi jasnije. Najbolje mi je bilo putovanje kroz vrijeme i natjecanja s prijateljima."

Benjamin je također bio oduševljen: "Predavači su bili odlični i volio bih da ima više ovakvih događaja. Sada bolje razumijem neke stvari koje učimo u školi."

Luka, jedan od voditelja Mobilnog parka znanosti, kazao je kako je cijeli dan bio osmišljen tako da djeca svih uzrasta, od vrtićke do srednjoškolske dobi, na njima prihvatljiv način, nauče zanimljivosti o svemiru i Newtonovim zakonima. "Sve vrijeme je bilo interaktivno, a kroz igru, proučavanje eksponata, dodirivanje, osluškivanje i gledanje, djeca su mogla steći jasniju sliku o tome kako neki eksponati funkcioniraju. Koliko sam vidio, svi su uživali, a time i mi. Naš zadatak je ispunjen", dodao je Luka.

Kao vrhunac dana, na Trgu je postavljena "Oda prijateljstva", koja će ostati trajno u vlasništvu Općine i svih građana. Upravo taj eksponat, omogućit će stvaranje lijepih glazbenih trenutaka. 

Dan znanosti u Novom Travniku jedan je od 30 događaja organiziranih u sklopu Dana Općine Novi Travnik. 

oda

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17