naslovna0307

Danas su u prostorijama Općine Novi Travnik potpisani ugovori vrijedni 50.000 KM s predstavnicima nevladinih organizacija za provedbu projektnih prijedloga. Povjerenstvo za odabir projekata, koje je činilo 6 članova, odabralo je 20 projekata iz svijeta glazbe, promocije kulture, sporta i rekreacije.

Jedna od potpisnica je Nikolina Lukić, predsjednica Udruge novotravničke mažoretkinje, koje organiziraju Defile za pamćenje. Nikolina je naglasila kako će dodijeljena sredstva olakšati organizaciju njihovog budućeg događaja. „Značajno je da naš projekt, koji je vrlo entuzijastičan, smislen i zaista vrlo važan za naše članice, ima podršku Općine, jer nam je to dokaz da radimo kvalitetno i da se naš rad vidi. Svaka podrška je bitna pogotovo za mlade ljudi koji rade poput nas“, kazala je Lukić, predsjednica Udruge NTM.

Načelnik Općine Novi Travnik, izražavajući zadovoljstvo raznovrsnošću odabranih projekata, istaknuo je važnost ulaganja Općine u događaje iz različitih sektora. "Nakon uspješno održanih Dana općine, tijekom kojih smo imali čak 30 događanja u 36 dana, ovo je još jedan način da Općina podrži raznolikost sadržaja. Prema prijavama možemo vidjeti veliki interes za projekte  iz kulturne, sporta  glazbe i sl. u našoj zajednici. Povjerenstvo je podržalo projekte, koji su dio tradicije Novog Travnika, kao što su Rujanski susreti, Dok teče Lašva…, kao i neke koji tek trebaju da se razviju u našem gradu kao što je Kids Inbox Novi Travnik", izjavio je Dujo.

Sredstva za potpisane ugovore planirana su u Proračunu za 2024. godinu, a odabir projekata provodio se sukladno LOD metodologiji (Jačanje lokalne demokracije).

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17